Aquest dissabte al matí diverses organitzacions pensionistes, com ara COESPE o Marea Pensionista de Catalunya, s’han manifestat arreu de l’estat espanyol en defensa de les pensions. Reclamen que la pensió mínima pugi fins al salari mínim interprofessional (SMI) i exigeixen la retirada de la proposta de llei del Govern espanyol sobre les pensions que, consideren, privatitzarà el sistema públic de pensions, ja que desvia parts dels ingressos de la seguretat social cap a fons de pensions.

A Barcelona, la manifestació ha sortit a dos quarts d’11 des de la plaça de Catalunya i s’ha dirigit fins a la plaça de Sant Jaume. Segons xifres de la Guàrdia Urbana, hi han participat unes 500 persones.

Pel que fa als canvis en la llei de pensions que Europa demana que s’introdueixin per poder accedir als fons europeus, consideren que és un xantatge inacceptable.

Europa exigeix que es posin les pensions com a garantia d’aquest préstec, és a dir, que allò que es presta ara a les grans empreses es retorni retallant les pensions. És un xantatge inacceptable i és molt simptomàtic que, durant un any, hagin tingut en secret aquesta condicionalitat. ”
Ramon Franquesa, portaveu Coordinadora Estatal en Defensa del Sistema de Pensions COESPE

Preveu la possibilitat d’augmentar l’edat de jubilació

La reforma de les pensions preveu la possibilitat de reduir la prestació i augmentar l’edat de jubilació. És per això que demanen als partits polítics que s’hi han mostrat contraris que l’aturin. Els manifestants consideren que s’hauria de fer una nova llei de pensions que torni l’edat de jubilació als 65 anys per facilitar l’accés dels joves al mercat laboral, així com incorporar auditories públiques i anar acompanyada de la reforma laboral.

La concentració d’aquest dissabte ha estat simultània en una quarantena de ciutats arreu d’Espanya i, al desembre, també tenen previst mobilitzar-se a la vaga general de París.