Comença un any més la campanya municipal de vacances d’estiu per a infants i adolescents d’1 a 17 anys. Per fer possible la conciliació laboral i familiar de pares i mares, entre el 26 de juny i el 5 de setembre s’han programat activitats de tota mena per cobrir tot el període de vacances escolars, ja que l’inici del curs serà el 6 de setembre i amb classes a la tarda.

Més de 300.000 places a proposta de l’Ajuntament

Enguany, l’Ajuntament ha ofert 335.344 places per triar entre les més de mil activitats de lleure, esportives, temàtiques i familiars que aplega el programa T’estiu molt. Les propostes esportives del Campus Olímpia, el bressol d’estiu per a infants d’1 a 3 anys, els campaments o els tallers d’arts musicals són algunes de les opcions que s’hi inclouen. Barcelona també ofereix una programació d’activitats d’estiu específica per als i les joves d’entre 12 i 18 anys. La campanya Estiu adoles100! presenta una proposta equitativa i inclusiva amb més d’un centenar d’activitats i tallers gratuïts per a tots els gustos.

Cap infant sense casal o colònies per motius econòmics

L’Ajuntament de Barcelona inclou en la campanya de vacances d’estiu un programa de beques adreçat a les famílies en situació de vulnerabilitat. Es tracta d’una aposta per garantir la participació de tots els infants i adolescents residents a Barcelona i evitar que la capacitat econòmica de la família sigui un obstacle per a gaudir de les activitats. El govern municipal destinarà 5,1 milions d’euros per cobrir la demanda de beques, quantitat superior als 4,8 milions d’euros de l’estiu passat. Enguany, s’han atorgat 23.334 beques, de les quals 19.779 corresponen a un ajut del 90 % de l’import total de l’activitat.

Primer dia del casal d’estiu de l’Escola Vila Olímpica

Es farà un ús “responsable” de l’aigua durant les activitats

L’aigua és un dels elements indispensables durant les colònies i els casals d’estiu per fer front a la calor i refrescar els infants d’una manera lúdica. Aquest estiu, però, a causa de la sequera hi ha restriccions d’aigua. Per això a les activitats s’intentarà, en la mesura del possible, limitar la quantitat d’aigua, però tenint en compte que els nens s’han de refrescar per fer front a les altes temperatures d’aquest estiu. “Utilitzarem al màxim possible els espais d’ombra, però també hem de fer ruixades perquè la salut és primordial. No malgastarem l’aigua, ara bé sí que la farem servir per fer les estones més saludables”, apunta Asun Gil, responsable de la Campanya d’Estiu Fundesplai.