avortament fàrmacs

(ACN/Redacció) Investigadors del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) han participat en un estudi que ha avaluat l’eficàcia d’un fàrmac que redueix un 68 % el risc de progressió de càncer colorectal metastàtic i perllonga la supervivència d’aquests malalts. És un inhibidor oral capaç de bloquejar el creixement dels tumors i, fins i tot, reduir-ne la mida. L’assaig s’ha fet amb 686 pacients de 124 centres de 14 països del món. 

Un càncer amb alta mortalitat

Aquest tipus de càncer és el tercer més diagnosticat i el segon que provoca més morts a tot el món. Aproximadament el 50 % dels pacients desenvolupen metàstasi i la taxa de supervivència general a cinc anys és del 15 %.

Resultats esperançadors

Els resultats de l’estudi mostren millores estadísticament significatives en la supervivència general i la supervivència lliure de progressió en la població que va rebre el fàrmac. El risc de mort es va reduir en un 34 % dels pacients i el risc de progressió de la malaltia o mort va disminuir en un 68 % dels casos. Després de sis mesos, el tumor del 24 % dels malalts tractats no havia crescut.