Han començat els treballs a la zona de jocs de la plaça del Pou de la Figuera. Aquesta actuació està inclosa en el Pla d’acció del Pou de la Figuera que es va presentar el juny del 2021 després d’un ampli procés de participació. Precisament una de les accions més demanades pel veïnat va ser la millora de l’espai de jocs infantils i aquests treballs, segons fonts municipals, volen convertir l’espai en un lloc de trobada veïnal i comunitària per tal de canviar els usos que fins ara s’hi havien instal·lat. Està previst que la nova zona de jocs infantils estigui enllestida la primavera vinent.

Zona de jocs inclusius

La renovació de la zona de jocs de la plaça del Pou de la Figuera vol aconseguir un canvi a les dinàmiques d’ús de la zona infantil que ha passat per diferents etapes. Així es col·locaran nous espais de jocs inclusius i accessibles, respectant l’esperit de l’espai amb el paviment de sauló i la vegetació actual.

També s’incorporarà un sorral per a la petita infància de 0 a 6 anys i elements de joc per a infants de 6 a 12 anys, com el gronxador accessible, la plataforma giratòria, el llit elàstic o dos tobogans i elements de joc d’escalada i agilitat. Al centre de l’espai de jocs s’hi plantarà una figuera i es col·locarà també nou mobiliari com el ja existent a la plaça, una taula de pícnic i una font per beure-hi. 

Accions a la resta de la plaça

Els treballs a la zona de jocs trigaran uns cinc mesos. Durant el temps de realització de l’obra, segons fonts municipals, s’impulsarà l’activitat de les entitats i serveis a la resta del Pou de la Figuera a través d’un pla de dinamització. D’aquesta manera es vol potenciar, tot i les obres de renovació de la zona de jocs infantil, un espai de qualitat per a les famílies i veïnat de la zona a través del seu ús diari.