Aquest dimarts s’ha fet el judici contra la Doris, una veïna de Ciutat Meridiana acusada d’agredir dos mossos d’esquadra durant el desnonament del seu fill, la parella d’aquest i el net. La fiscalia demana un any i nou mesos de presó per a la dona, i la Generalitat, a més, s’ha presentat com a acusació particular. L’acusada nega rotundament els fets. Ara, el judici ha quedat vist per sentència.

Per donar suport a la Doris, veïns de Ciutat Meridiana, membres del Sindicat d’Habitatge de Nou Barris i d’Alerta Solidària, que s’han fet càrrec de la seva defensa, s’han concentrat a les portes de la Ciutat de la Justícia. Denuncien que l’objectiu de l’acusació, que consideren “desproporcionada i un abús policial”, és “penalitzar el moviment en defensa del dret a l’habitatge d’un barri que pateix amb especial duresa el problema de l’habitatge”.

La Doris nega rotundament els fets

La Doris ha negat les acusacions durant el judici, ja que explica que en tot moment va tenir el seu net en braços. Alerta solidària ha explicat que els vídeos aportats per la policia “no mostren aquestes agressions“, i de fet, la jove de la Doris denuncia que l’acusada és físicament menuda i incapaç de lesionar un agent de la brigada mòbil. També ha criticat que hi va haver una “presència policial desproporcionada” per efectuar el desnonament.

Martí Majoral, de l’equip jurídic d’Alerta Solidària, ha lamentat que tot plegat sigui fruit de l’intent d’aturar un desnonament d’un pis de la Sareb. “Aquesta acusació ataca el més feble. Avui en dia, la família de la Doris viu en el mateix pis d’on se’ls va desnonar perquè van arribar a un acord de lloguer social la Sareb. Tot el que es podia haver resolt de manera civilitzada va acabar amb una intervenció violenta de la policia.”

Un any i nou mesos de presó

Segons l’atestat judicial, durant l’actuació dels antidisturbis el febrer del 2022, en què van extreure i identificar els veïns que oposaven resistència al desnonament, la Doris va esgarrapar un braç d’un policia i li va clavar un cop de puny a la cara. El document de fiscalia també assegura que va propinar dues bufetades a un altre agent. L’escrit recull que el primer policia va requerir una setmana de baixa mèdica per “una contusió al cap i una esgarrapada al canell” i, el segon, 10 dies de baixa mèdica per amb “una contusió al llavi inferior i superior i una cervicàlgia amb contractura”.

Tot i això, la Fiscalia demana per a la Doris un any i nou mesos de presó. A més, se li ha imposat una multa de 900 euros i una indemnització de 775 euros per a un dels mossos. La Generalitat també s’ha afegit com a acusació particular.