Les obres d’enderroc del poliesportiu municipal de L’Illa ja estan en marxa. Els treballs es fan al número 142 del carrer de Numància i en el mateix espai s’hi aixecarà un nou pavelló amb un projecte arquitectònic molt innovador: la coberta exterior estarà feta de policarbonat cel·lular, un material translúcid que farà brillar l’edifici quan sigui fosc. Està previst que les obres finalitzin el 2025.

L’Escola Santa Teresa i l’Escola Ítaca, beneficiades

El nou equipament serà més gran amb una superfície de 4.369 metres, dues pistes i cinc plantes a la zona d’accessos i vestidors. La remodelació també servirà perquè l’Escola Santa Teresa guanyi un accés d’entrada i per reformular l’esplanada d’entrada al pavelló. També l’Escola Ítaca se’n beneficiarà perquè el jardí vertical que tindrà el pavelló dotarà de verd el pati d’aquest centre adjacent. El jardí també servirà per protegir del sol els usuaris del pavelló.

Plaques fotovoltaiques

El sostre estarà dotat de plaques fotovoltaiques que en permetran la sostenibilitat. Uns lluernaris garantiran la ventilació creuada per aconseguir un edifici eficient pel que fa a la regulació de la temperatura. L’equipament també disposarà de grans finestrals que permetran veure l’exterior. Les obres d’ampliació i remunta d’aquesta instal·lació tenen un cost aproximat de 10 milions d’euros.