Les obres per remodelar el pavelló L’Illa arrencaran aquest estiu, però ja comencen a plantejar alguns dubtes als responsables de les dues escoles adjacents, Ítaca i FEP Santa Teresa de Lisieux, així com als cinc clubs que hi fan pràctica esportiva.

L’alternativa plantejada és el pavelló de la Bederrida, actualment en construcció, però no satisfà els afectats, que consideren impracticable el desplaçament —d’uns 20 minuts— per als més petits. Demanen al districte solucions més pròximes al mateix barri de les Corts.

Les dues escoles demanen fer servir les places del davant

El pavelló actual reposa en part sobre el menjador i algunes de les instal·lacions de l’Escola Santa Teresa de Lisieux. Les obres d’ampliació implicaran treballs en aquest punt i ubicar una bastida al pati. El director del centre, Armando López, demana informació sobre les afectacions concretes i que es compleixi el calendari per poder començar el curs vinent amb les mínimes molèsties possibles. Afegeix que els alumnes del centre fan servir el pavelló L’Illa entre 15 i 20 hores setmanals actualment i proposa, com a mal menor, habilitar l’esplanada del davant, al carrer de Déu i Mata, per fer les activitats esportives, d’esbarjo i extraescolars.

En la mateixa línia, el professor d’educació física de l’Escola Ítaca, Germà Barroso, assegura que el desplaçament a la Bederrida “és impossible” per fer-hi les sessions amb els infants. Planteja tancar l’esplanada del davant de la porta de l’escola mentre durin les obres per poder-hi fer aquestes activitats.

Els clubs afectats també busquen solucions alternatives

El trasllat a la Bederrida afectarà també cinc clubs que fan servir el pavelló. Adrián Fiorenza, director esportiu del Club Voleibol Barcelona, assegura que tenen grups cada dia, i que “caldrà convèncer les famílies que es desplacin a la nova ubicació els dos anys que duraran els treballs”. També n’està afectada l’associació esportiva Les Corts UBAE. Laura Mateo, directora de l’entitat, apunta que ja estan “buscant alternatives” per no haver de desplaçar equips tan lluny. Totes les entitats coincideixen a dir, però, que la remodelació del pavelló era molt esperada al barri.

El Campus Olímpia, un altre interrogant

El Club Joventut les Corts, que gestiona el pavelló, està enllestint l’oferta del Campus Olímpia, una de les activitats per a infants que s’hi fa cada estiu. August Ruy, president del Club Joventut les Corts, assegura que s’apropen els dies per contractar els monitors i els serveis i fer publicitat del campus. “Necessitem saber exactament on podrem ubicar aquesta activitat la darrera setmana de juny i el mes de juliol”, afegeix.

El districte es reunirà amb els afectats

Fonts del districte de les Corts expliquen a betevé que ja hi hagut reunions amb algunes de les escoles afectades i assegura que en els propers dies es farà una altra trobada. La intenció és buscar solucions per evitar que els més petits s’hagin de desplaçar a la Bederrida. Pel pavelló hi passen diàriament unes 200 persones.