El solar de l'antic "meublé" la Casita Blanca segueix igual des de fa dos anys. Això havia de canviar amb el projecte guanyador del pla Buits. Finalment, però, la Fundació Casa Ametller, responsable de la iniciativa, ha decidit retirar el projecte per la manca de suport veïnal. L'Associació de veïns Gràcia - Nord Vallcarca considera que aquest espai no és l'adequat per instal·lar un hort, ja que és petit i està envoltat de trànsit. A més, aposten perquè aquest solar sigui l'inici de la transformació de l'avinguda de Vallcarca. IRENE GÜELL, secretària de l'Associació de veïns Gràcia - Nord Vallcarca "Hi ha un pla aprovat des de fa 11 anys i nosaltres volem que tot el que s'alliberi, que aquest era el propòsit de l'enderroc de la Casita Blanca, vagi seguint per poder anar fent tot el projecte que hi ha, que és una rambla verda." Un espai obert per al barri, sense tanques, aquesta és la demanda dels veïns que viuen entre enderrocs esperant que el pla urbanístic aprovat l'any 2002 comenci a ser una realitat. MANUEL TORIBIO, AV Gràcia - Nord Vallcarca "La forma de unir este espacio con el de Refugi d'Obreres, en el sentido que esto pueda ser esta rambla que se inicie en la plaza Lesseps y continue hasta la Casa Comas d'Argemir, que es donde debe acabar en el futuro, cuando sea posible, esperamos verlo." Des de l'associació es reivindica més comunicació amb l'Administració per anar teixint el futur del barri. De moment, el districte de Gràcia i Hàbitat Urbà es reuneixen per decidir que es farà en el solar que torna a estar buit.

L’Associació de veïns Gràcia – Nord Vallcarca considera que aquest espai no és l’adequat per instal·lar un hort i reclama que sigui un espai per al barri. “Hi ha un pla aprovat des de fa 11 anys i nosaltres volem que tot el que s’alliberi, que aquest era el propòsit de l’enderroc de la Casita Blanca, vagi seguint per poder anar fent tot el projecte que hi ha, que és una rambla verda”, diu Irene Güell, la secretària de l’associació.  Els veïns volen que aquest punt marqui l’inici del pla urbanístic que ha de convertir l’avinguda de Vallcarca en una rambla verda.

L’abril de 2013, l’Ajuntament havia cedit l’espai que ocupava el “meuble” al Centre Obert Heura, a la Fundació Ametller i a la Cooperativa Tarpuna per fer-hi un hort urbà. L’espai havia de tenir una funció social i s’adreçava a la integració de persones en risc d’exclusió social.

L’Ajuntament va enderrocar el popular “meublé” a mitjans de 2011, després d’expropiar els terrenys per aixecar-ne una zona verda. Just abans de tirar-la a terra, es va convidar a les càmeres a entrar dins i enregistrar imatges d’aquest mític hotel per hores