Concretament, entre un 1 i un 2% dels adolescents de tot l’Estat pateixen d’enuresi. La II Jornada d’Urologia Pediàtrica, a la qual van assistir fins a 150 metges, va servir per posar de manifest que les pèrdues d’orina no corresponen a una fase de son profund que impedeix als joves despertar-se, sinó que més aviat el contrari. S’apunta que els afectats per enuresi dormen de manera més superficial i tenen una baixa qualitat del son.

Existeixen dos tipus d’enuresi: l’enuresis primària, que és la que es dóna en infants de més de nou anys, i l’enuresi secundària, que és la que es produeix quan l’infant o adolescent ha pogut controlar el pipí durant un període superior als sis mesos, però torna a tenir pèrdues. L’enuresi més comuna és la primària i acostuma a afectar més nens que nenes. També s’apunta que és més probable que la pateixin els joves fills de pares que també en van tenir.

Aquesta patologia pot desencadenar problemes d’autoestima, vergonya i baix rendiment escolar i per aquest motiu els experts aconsellen consular amb el pediatre o l’uròleg.

El doctor Caffaratti, de la Fundació Puigvert de Barcelona, assegura que la incidència de l’eneuresi en joves és similar a la d’anys anteriors, però que el fet que no es consulti amb l’especialista fa que sigui poc coneguda.