Irene Rigau ha anunciat la mesura en resposta a una pregunta parlamentària del grup socialista al Parlament, i ha precisat que es treballarà en protocols perquè l’escola, la primera institució a detectar casos de dèficits alimentaris, avisi els Serveis Socials, que a la ciutat de Barcelona han atès 740 nens dels 2.865 dels quals tenen constància, segons dades del Consorci d’Educació de Barcelona que han estat confirmades pel consistori.

Segons han explicat a BTV fonts de la conselleria d’Ensenyament, es descarta la posada en marxa de cap iniciativa aquest estiu per pal·liar els efectes de la gana, que afecta centenars d’infants de la ciutat. Han precisat que aquest servei seria competència municipal i han insistit que la tasca del govern és treballar en un protocol per canalitzar l’alarma que ha sorgit a les escoles com a conseqüència d’aquesta problemàtica i derivar-la a Serveis Socials perquè busquin solucions o facilitin l’accés dels infants a les beques de menjador.

Rigau ha defensat l’acció del govern de Convergència i Unió i ha dit que durant el curs 2008-2009 un total de 56.900  alumnes es van beneficiar de les beques menjador, una subvenció per ajudar a sufragar el cost del menú escolar, que és de 6,20 euros, i ha afegit que aquest curs s’hi acolliran 64.000 estudiants. La consellera ha recordat que el departament manté “contactes constants” amb els consells comarcals per tractar el finançament i el pagament de les beques, que, malgrat ser gestionades per aquests organismes  municipals, reben la transferència de la Generalitat per abonar-les. Irene Rigau també ha dit que es treballa per reduir el 21% de l’IVA dels menjadors mitjançant diferents iniciatives parlamentàries.