"Hi hauran molts nens de tot arreu. Vinga disfruta-ho." En Josep marxa de colònies amb nens que, com ell, tenen un germà que s'està recuperant d'un càncer. JOSEP IGNASI PINYOL "Crec que m'ho passaré bé i coneixeré més nens." NATALIA FERNÁNDEZ "Són unes colònies per germans de nens que tenen càncer". CARLA DOMÈNECH ""És la meva segona vegada que vaig i m'agrada molt anar de colònies, perquè fem moltes activitats i de tot." JOSEP DOMÈNECH "Les he apuntat a aquestes colònies perquè jo crec que li anirà bé i, a més, es relacionaran amb germans que tenen la malaltia aquesta també i entre ells mateixos conviuran bé i s'oblidaran una mica de tot perquè ho passin bé." DOMINGO MARÍN "Se lo pasan bien y están contentos i que también que se distraigan un poco." És la desena vegada que l'Associació Espanyola contra el Càncer organitza aquesta activitat de forma gratuïta. "Durant l'estada el nens poden compartir la seva experiència amb altres que viuen una situació similar i, a banda de realitzar diferents activitats d'oci, cada dia els nens participaran en un taller que els ajudarà a expressar les seves emocions." EUGENIA BUSTALÓ, Membre de l'Associació Espanyola Contra el Càncer " Hi ha nanos que sí que tenen més facilitat per verbalitzar per manifestar... Altres nanos potser ho manifesten amb problemes de comportament o hi ha nanos que és tanquen més i que costa que ells mateixos comprenguin tot el que està passant... El ventall de possibilitats és molt ampli." Enguany hi han participat uns 30 menors provinents de diferents punts de l'estat espanyol.

Uns 30 joves de tot l’estat espanyol han participat en la desena edició de les colònies per a germans de nens amb càncer. Durant cinc dies els joves realitzen diferents tallers i activitats on poden compartir les seves experiències. Destaca el taller d’emocions, en què, sota la tutela d’uns psicòlegs, els ajuden a expressar les seves preocupacions i sentiments. L’activitat està dirigida per a nens i joves d’entre set i 17 anys.

L’estada la realitzen en una casa de colònies de Sant Esteve de Palau Tordera, al peu del Parc Natural del Montseny. L’objectiu de  l’activitat és poder contribuir a disminuir la càrrega emocional que pateixen els nens amb un parent amb aquesta malaltia.