És un racó a tocar de l'avinguda de la Catedral i el portal de l'Àngel, que fins ara, passava desapercebut per a la majoria. En les darreres dues setmanes el trànsit de persones és continu. El motiu... aquesta instal·lació de Joan Fontcuberta. L'atractiu del fotomural és innegable. En pocs minuts s'hi han aturat desenes de persones. ROBERTO DAVIDE "Me he enterado a través de Facebook, porque lo han colgado algunos amigos, y he pensado en venir a dar una vuelta y verlo. Está muy guay." DOLORS ROCA "Impacta molt quan el veus, me n'havian parlat, jo no l'havia vist i he vingut ara." RAMON ELSEDÀ "És molt original i una paret que abans era molt lletja ha quedat molt maca ara." En aquest restaurant amb terrassa també han notat que cada vegada són més els curiosos que s'acosten a veure l'obra. Alguns amb un motiu més que justificat. MÒNICA TUDELA "Vaig enviar la foto i ara he tornat de vacances i he vingut a veure si la trobava. Estic buscant, encara no l'he trobat però continuaré insistint, si no vindré amb una escala i miraré la part de dalt." Identificar la teva imatge entre 4.000 fotografies no és fàcil, però tampoc no és impossible. MÒNICA TUDELA "He trobat una que és meva, que no recordava que l'havia enviat, però sí, que és aquesta d'aquí." Això sí, et pots endur alguna sorpresa. MAR ARJONA "Li han tallat el cap al meu cunyat, ha estat una pena, pobre!." Aquest petó gegant fa vuit metres de llarg i s'ha fet en el marc del Tricentenari. Segons el seu autor simbolitza la llibertat i quedarà exposat permanentment en aquesta plaça.

El fotomuntatge es va inaugurar el 3 de juliol passat i des d’aleshores moltíssimes persones s’hi han acostat per admirar-lo. El mural fa vuit metres de llarg i 3,8 d’alçària i construeix la imatge d’un petó gegant amb 4.000 petites fotografies impreses sobre rajoles gràcies a la tècnica de la fotoceràmica.

L’obra s’ha construït dins el marc dels actes de celebració del Tricentenari i segons l’artista barceloní Joan Fontcuberta simbolitza el lema del Tricentenari “Viure lliure”.