L’estiu continua avançant amb un temps canviant i un xic inusual en la que tradicionalment és l’estació més eixuta de l’any a prop del litoral. Després d’un cap de setmana molt assolellat i cent per cent estiuenc a Barcelona, la setmana l’encetarem amb un brusc canvi de temps que ens aportarà  ruixats i tempestes, però també una notable baixada de les temperatures.

El matí de dilluns s’iniciarà encara amb un temps relativament plàcid, amb sensació d’estiu, i cel variable a causa de la presència d’alguns intervals de núvols baixos procedents de la costa. Serà a partir del migdia quan l’aproximació d’un embossament d’aire fred en altura afavorirà el ràpid creixement de les nuvolades i que, al llarg de la tarda, es vagin estenent els ruixats i tronades irregulars des del nord de la regió. El paraigua també serà necessari a la nostra ciutat aquest dilluns, per bé que el risc màxim de precipitacions es concentrarà entre el vespre i les primeres hores de dimarts. Es tractarà de xàfecs sobtats i intensos, acompanyats d’aparat elèctric, que podran deixar força litres en poca estona en algunes comarques del nord de la regió, i fins i tot faran crèixer alguna de les rieres del Maresme.

Protecció Civil ha activat ja la prealerta del pla Inuncat pel risc de precipitacions intenses a diverses comarques del nord-est del país i del litoral al llarg de dilluns, entre les quals també inclou el Barcelonès.

Dimarts a la tarda s’aniran obrint clarianes i el temps tendirà a millorar de forma evident.  L’estiu punxarà durant un parell de dies i no serà fins a la segona meitat de la setmana que recuperarem els valors tèrmics propis d’aquesta estació.