Només cal baixar les escales del Port Olímpic per topar-se amb la primera empresa d'activitats aquàtiques. Deu metres més enllà n'hi ha una altra. I a 30 més, una altra. És la imatge que ofereix avui dia el Moll de Gregal. El lloguer de motos d'aigua o les sortides en veler s'han convertit en una activitat en alça.Tant, que han desplaçat la compravenda de vaixells cap a d'altres zones del port. Sobretot, a primera línia de mar. "A dia d'avui hi ha una desena d'empreses d'activitats aquàtiques. Algunes tenen la seva seu a la Costa Brava i han decidit instal·lar-se a Barcelona perquè diuen que és un mercat amb molt potencial." JUSTO MARCO "Nosaltres estem a Roses, hi fa més de 25 anys i hem decidit venir a Barcelona a provar sort. I de moment, ens està anant molt bé." El lloguer de motos d'aigua no és una activitat nova a Barcelona però diuen des del Port Olímpic que en l'últim any hi ha hagut un autèntic boom. De fet, hi ha empreses que fins ara es dedicaven només a la compravenda de vaixells i que ara han decidit entrar en el negoci del turisme. De fet, els turistes són els principals clients d'aquest tipus activitats. "Nosaltres simplement passàvem per aquí, perquè l'hotel està aquí a prop, i ahir vam veure uns nois que ho feien, hi vam parlar i vam decidir venir avui al matí i viure l'experiència." "No ho havíem planificat, simplement ho vam veure i vam dir 'anem a fer-ho sembla divertit'." La temporada per a la majoria d'aquestes empreses s'allarga fins a principis de tardor. Llavors serà el moment de valorar si ha funcionat, tot i que veient com van les coses, la majoria assegura que repetirà.

Fins ara, era habitual veure motos d’aigua navegant davant la costa del Maresme o del Garraf. Aquest any, però, la imatge s’ha traslladat a Barcelona. Les empreses d’activitats aquàtiques s’han adonat del potencial turístic que té Barcelona i moltes han obert una base al Port Olímpic. N’hi ha que vénen des de l’Empordà, on fa més de 25 anys que funcionen i que ara volen provar sort a la ciutat. “De moment l’experiència ens està anant molt bé, així que segurament tornarem l’any que ve amb més activitats”, assegura Justo Marco, responsable d’Aventura Nàutica. És el mateix que diu l’encarregat d’una altra de les companyies, l’Escola Nàutica de Barcelona. Fins ara es dedicaven al lloguer d’embarcacions però aquest any han decidit obrir-se al mercat de les motos aquàtiques.

Tots ells coincideixen a dir que el Port Olímpic ofereix molt potencial. “Està molt integrat a la ciutat. El centre de Barcelona està a cinc minuts en metro i els turistes no paren de passar per aquí”, assegura Daniel Cavanilles, de Corsa Nàutica, una de les empreses més veteranes del sector. Ells ja fa anys que ofereixen aquest tipus d’activitats a la ciutat, però en l’últim any han vist com ha arribat molta més competència.

Des del Port Olímpic afirmen que aquest any hi ha hagut un boom. Sobretot, als amarraments de la primera línia de mar, on fins ara només hi havia embarcacions de compravenda i algunes de lloguer. Actualment, no cal caminar gaire pel Moll de Gregal per topar-se amb un dels estands de les empreses d’activitats nàutiques. Per 100 euros es pot llogar una moto d’aigua durant una hora o per 20 sortir a navegar sobre un flotador de grans dimensions.  La majoria d’empreses acabarà la temporada al principi de la tardor. Serà el moment de valorar com els ha anat, però gairebé totes reconeixen que el negoci funciona i que repetiran l’any que ve.