“Confiem que aquesta situació marqui un abans i un després en la realitat d’aquest país”, afirma la presidenta de la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes (FaPaC), Montse Conejo, en presentar aquesta campanya als mitjans de comunicació. Per Conejo, que Colau i Puigdemont apostin per l’educació púbica “és un senyal de normalitat i de progrés democràtic”.

Tant el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, com l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, surten en el vídeo elaborat per la FaPaC, elogiant la seva experiència personal a l’educació pública. “Jo he estudiat a l’escola pública”, explica Colau, “i ara que he estat mare […] no he tingut cap mena de dubte que volia que els meus fills estudiessin a l’escola pública”. També el president Puigdemont explica que porta les seves filles a l’escola pública, “a una gran escola” diu, on estan “educant ciutadans” i on estan “en molt bones mans”.

Per la FaPaC, qui hauria de fer aquest tipus de vídeo és el Departament d’Ensenyament, que “opta per inhibir-se en aquest camp”. “A l’Administració li ha faltat aquest impuls per l’escola pública”, diu Conejo, que insisteix a reclamar la necessitat de baixar les ràtios de les escoles públiques perquè creixi la confiança de les famílies a l’hora de fer-hi la preinscripció.

El vídeo també recull els testimonis del rector de la UPF, Jaume Casals; les actrius Mercè Sampietro i Cristina Brondo; el cantant Joan Pons, d'”El Petit de Cal Eril”; els actors David Bagés i Joan Valentí, i la infermera i escriptora Laila Karrouch.