Esquiador a La Molina

(ACN) Stop JJOO ha organitzat aquest dijous una assemblea oberta a Can Batlló per “buscar sinergies” d’arreu del territori català contra la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern als Pirineus. La plataforma vol que Barcelona s’impliqui en la lluita contra el macroesdeveniment dels jocs: “Al final, és la mateixa realitat que pateixen a Barcelona quan es planteja la Copa Amèrica”. Acusen la Generalitat de “cuinar [l’esdeveniment] d’esquenes a la ciutadania” i exigeixen que facin públics els informes amb què treballen.

Manifestació el 15 de maig

La plataforma impulsada per veïns dels Pirineus per mostrar el rebuig als Jocs Olímpics d’Hivern del 2030 ha anunciat la convocatòria d’una manifestació el diumenge 15 de maig a Puigcerdà, que volen que sigui una mobilització de país. Amb el lema “Per un Pirineu viu, stop jocs”, compta amb el suport de No al Transvasament, Zero Port o Unió de Pagesos i ara la plataforma vol sumar més adhesions a Barcelona. La previsió és organitzar autocars per facilitar el desplaçament dels manifestants.

Demanen al govern català que paralitzi el projecte de Jocs Olímpics d’Hivern i que presenti una planificació econòmica dels Pirineus per als propers anys basada en la diversificació de l’economia.

No creiem en els ‘pelotazos’ especulatius com a forma de desenvolupament”
Bernat Lavaquiol, portaveu de la plataforma Stop JJOO

Es queixen que el territori no té informació sobre l’acord

En ser preguntat per l’acord tècnic anunciat aquesta setmana a què han arribat el Comitè Olímpic Espanyol, la Generalitat i el govern de l’Aragó i del qual s’ha despenjat per sorpresa el president Javier Lambán, Lavaquiol ha criticat l’executiu català perquè considera que no està facilitat cap informació “ni als veïns, ni als alcaldes ni càrrecs públics dels Pirineus”.

Per això, la plataforma demana a la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, que faci públics en els propers dies els estudis i informes de què disposen. Està previst que el president, Pere Aragonès, signi molt aviat el decret de convocatòria de la consulta sobre els jocs. De fet, l’executiu havia anunciat que ho faria aquesta setmana o la que ve. Lavaquiol ha exigit conèixer els informes de què ha parlat la consellera en diverses ocasions abans de dilluns i adverteix. “Si no, demanarem la dimissió de Vilagrà i augmentarem la pressió cap al govern”.