JUAN JESÚS DOMINGO, conseller delegat del grup Mèmora "Aquesta tecnologia aeroespacial, dels globus d'heli, permet pujar a les capes més altes de l'atmosfera i quan arriben a l'estratosfera, per la manca de pressió, exploten, es dissolen i el contingut, que en aquest cas són les cendres que van dins el globus, s'escampen i queden en suspensió a l'estratosfera."

El grup Mèmora  ja està habilitant tots els tanatoris de la ciutat per posar en marxa el servei a principis d’any. No és l’única novetat. L’altra proposta, una mica més arriscada, serà la possibilitat d’enviar les cendres a l’estratosfera. Es podrà fer amb un globus d’heli que es llençarà a 35.000 metres d’altura. El preu oscil·larà entre els 3.000 i 4.ooo euro. A més, els familiars ho podran seguir en directe, a través d’una pantalla, des de l’ascensió fins a la desintegració del globus, gràcies a una càmera incorporada.

Un servei que ja s’ha posat en pràctica és el de la recuperació de la memòria digital de la persona difunta, que ja han fet servir  una trentena de famílies. Es tracta de recuperar tot el llegat que ha deixat a les xarxes socials. Les famílies tenen la possibilitat d’eliminar-la o fins i tot de comunicar la defunció a tots els contactes del difunt.

Són algunes de les novetats que s’han presentat aquest dilluns al matí, pocs dies abans de Tot Sants. Segons el grup Mèmora, continuen augmentant el nombre de cerimònies laiques. Ja representen el 16% de les que es fan durant l’any.