Es tracta d’una situació de maltractament, segons els familiars d’usuaris dels cinc centres. La situació es repeteix a les residències Mossèn Vidal i Aunós (Sants-Montjuïc), Bon Pastor (Sant Andreu), Bertran Oriola (Barceloneta), El Molí (Nou Barris) i Alchemika (el Clot – Camp de l’Arpa). Asseguren que s’ha retallat el personal i que això els impedeix oferir un servei de qualitat. “A vegades hi ha una persona per a 14 o 20 avis i molts tenen molta dependència. Si es fan les necessitats a sobre poden estar quatre o cinc hores abans no els canviïn, no és que no facin la feina, és que no hi ha gent”, explica la Maria José Carcelén, portaveu de les famílies .

Els familiars de les persones grans que hi viuen denuncien la situació des de fa mesos. De fet, el mes de març es van tancar a una de les cinc residències com a protesta per les retallades de personal.

Per això, demanen a la Generalitat que retiri la concessió a OHL i que faci complir les ràtios anteriors. De moment, han recollit unes 8.000 signatures i esperen recollir-ne més durant les 12 hores de concentració a la plaça de Sant Jaume. Les entregaran dijous vinent, 22 de juny.

Les famílies han rebut el suport de la plataforma SOS Gent Gran BCN i de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona. Així mateix, la síndica de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha admès a tràmit la queixa i ja ha demanat a l’Ajuntament si té resultats d’alguna inspecció o avaluació de les residències afectades.