Mostra dels mals de la precarietat és que el nombre de persones que treballen en l’economia submergida i han acudit a Càritas durant aquest any ha crescut un 23 %. Les dades de l’any passat també destaquen que “treballar ja no garanteix sortir de la pobresa”, ja que el 16 % dels usuaris treballen però obtenen uns ingressos insuficients.

A més, els que reben ajuda en necessiten més, donat que l’increment dels serveis prestats aquest any ha estat de l’11 %. I les llars que reben ajudes econòmiques, especialment per a aliments, han augmentat un 18 %.

L’entitat també ha destacat l’augment de persones provinents de països en conflicte i violència, sobretot de Sud-amèrica, de països com Hondures, Veneçuela, el Salvador, el Perú i Colòmbia, però també de la zona del Magreb. En aquest sentit, les persones sense permís de residència que van demanar ajuda a Càritas ha crescut un 43 %.

Aquestes persones que fugen de la violència al seu país és un dels perfils que sobresurten a l’atenció de Càritas. També remarquen, relacionat amb la precarietat, els casos de persones en situació d’atur recurrent i de dones soles amb fills a càrrec, que són el 31 % del total d’usuaris.

Campanya contra la precarietat

Per fer calar la idea dels perjudicis que està generant la creixent precarietat, Càritas ha llançat una nova campanya amb el lema “Atrapats en la precarietat”. A més, diumenge, 18 de juny, a totes les parròquies de la diocèsi es farà una col·lecta a favor de l’entitat.