A dos quarts d'onze un grup amb representants d'ICV-EUiA i ERC ha entrat al Centre d'Internament amb l'advocat Andrés García Berrio per trobar-se amb en Yussif Idriss, detingut fa 10 dies en el desallotjament d'una nau del carrer Sàncho d'Àvila, i des de llavors reclòs. Fora els esperaven una seixantena de persones per demanar que es deixi en llibertat el Yussif i un altre company també detingut fa pocs dies, el Khadima. ANDRÉS GARCÍA BERRIO, advocat "Idriss té demà dilluns cita per entregar els papers per la via comunitària i això li donaria dret a treballar i viure immediatament aquí, la qual cosa és totalment contradictòria amb el fet que estigui aquí tancat per una ordre d'expulsió que és de fa tres anys " DONGO ABAGA "El que estan fent aquí amb moltes persones que estan agafant és una injustícia i estem una mica espantat pel que està passant." TXELL CANELA "Les entitats integrades en l'assemblea solidària contra els desallotjaments, reclamen l'alliberament immediat d'en Yussif i en Kahadima, però també el tancament dels CIES i que s'aturin els desallotjaments." MANEL ANDREU, Xarxa de Suport als Assentaments "L'Ajuntament ha elaborat un pla d'assentaments que ha començat amb molt mal peu, això genera una desconfiança amb la gent que està vivint als assentaments que si no es dóna la volta difícilment es veurà viable aquest pla d'assentaments." RICARD GOMÀ, president del grup municipal d'ICV-EUiA "Els desallotjaments van en sentit radicalment contrari al suport social i a l'arrelament social que és el que el col·lectiu resident en els assentaments necessita." Demanen, a més, que es tanqui el Centre d'Internament de la Zona Franca i critiquen que s'hi puguin mantenir retingudes persones que no han comès cap delicte.

Molts veïns s’han trobat a les 10 h al metro de Poblenou per anar plegats a la plaça d’Espanya i agafar allà l’autobús 109, que porta a la Zona Franca. La convocatòria ha anat a càrrec de la Xarxa de Suport dels Assentaments del Poblenou, que la setmana passada ja es va manifestar contra els darrers desallotjaments de naus ocupades al 22@. En el desallotjament del dia 10, la policia va detenir en Yussif, que no va poder acreditar la seva residència legal a Espanya, i el va portar al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) amb l’objectiu d’acabar deportant-lo al seu país d’origen.

En Yussif ha rebut avui les mostres de solidaritat dels veïns del Poblenou amb la visita de diversos representants d’ERC i ICV-EUiA, entre els quals hi havia els regidors Ricard Gomà i Janet Sanz. Els polítics han entrat al CIE acompanyant l’advocat que el defensa. Demà en Yussif té cita a la Delegació del Govern per intentar regularitzar els seus papers i evitar la deportació.

La manifestació també s’ha volgut solidaritzar amb un altre veí del Poblenou sense papers, anomenat Khadima, que va ser detingut uns dies abans i internat al CIE dies abans dels darrers desallotjaments.