YACINE DELAHCENE "Són 50 anys d'independència que han passat moltes coses, perquè a Algèria han passat moltes coses des de llavors. I per què no fer-ho també a Barcelona, amb el viure aquesta nostàlgia que moltes vegades potser els algerians que viuen aquí tenen ganes de sentir coses d'allà i què millor que fer-ho d'aquesta manera."

L’acte, que comptava amb el suport del Consolat d’Algèria a Barcelona, ha aplegat una trentena de persones al Centre Cultural la Farinera del Clot. S’hi han projectat les pel·lícules ‘La bataille d’Alger’ i ‘Les Hors La Loi’ en versió original (àrab i francès). També hi ha hagut mostres de la gastronomia i la música popular algeriana. Fins a l’estiu, s’organitzaran projeccions de cinema històric algerià i també altres activitats per recordar la història d’Algèria entre els seus emigrants a Barcelona.

Algèria es va independitzar de França el 5 de juliol de 1962, 132 anys després de colonialisme francès durant els quals es van viure nombroses revoltes populars i guerres contra la metròpoli.