Ben custodiat, sant Antoni Abat ha encapçalat la comitiva de la 188a edició dels Tres Tombs. La preocupació, el cel. QUIQUE MONSÓ "Sóc el guardià del sant. Cada any m'encarrego de guarnir el sant i preparar-lo. Esperem que el sant ens faci de paraigua perquè això porta molta feina." Al sant el seguia el carruatge de l'alcalde, acompanyat per la pregonera, la periodista Mari Pau Huguet. Els amics de l'Associació d'usuaris de Gossos Pigall s'estrenaven a la desfilada d'aquest any. JOAN CARLES COSTA, vocal de l'Associació d'Usuaris de Gossos Pigall "La societat ha de conèixer que hi ha gossos que són els nostres ulls i sempre estan al nostre costat." D'uns que s'estrenen a uns altres repeteixen. "Venim de Manresa, venim cada any." La batalla per agafar els caramels no només ha estat cosa de nens. És clar que alguns utilitzen tècniques avançades. Impossible competir-hi. Al mossèn avui se li ha girat feina. MAITE VILANOVA "És una tradició que s'ha de mantenir. M'agrada portart l'animalet, el conill. Porto tres anys portant-lo i m'agrada el comtacte amb els altres animals." MIQUEL CASALS "Aquesta es diu Xoxeta i aquesta Xuxi. Aquesta mossega els homes i aquest altre no." Acabat el seguici, un rastre inevitable. I una altra comitiva que avui farà hores extres.

La setmana passada va ser a Sant Andreu i avui ha tocat a Sant Antoni. La tradició dels Tres Tombs ha arribat un any més i ja en són molts, perquè aquesta edició n’és la 188. Carruatges, cavalls i genets n’han estat els protagonistes, just quan el barri està en plena Festa Major.

El seguici ha arrencat a quarts d’11 al carrer de Calàbria amb Floridablanca per baixar per Comte Borrell fins al carrer de Parlament i pujar per les rondes de Sant Pau i Sant Antoni. I és que els Tres Tombs de Sant Antoni surten del barri per anar a la plaça de la Universitat, baixar per tota la Rambla i acabar a la plaça de Sant Jaume, on totes autoritats i entitats relacionades amb l’esdeveniment són rebudes a l’Ajuntament.

Enguany la novetat era la incorporació al seguici de l’Associació d’Usuaris de Gossos Pigall, que a més de fer beneir els gossos per Sant Antoni han volgut mostrar públicament la importància d’aquests animals que “són els ulls” per a moltes persones cegues.