Durant tot el matí hi ha hagut xerrades entre professionals de la medicina i la prevenció de riscos, i pares i mestres interessats en millorar la prevenció. A més a més, els nens han pogut aprendre les consignes bàsiques d’una manera entretinguda: amb una obra de teatre.

Tampoc no han faltat a la cita els bombers, que han explicat als nens quina és la seva feina i han aprofitat per donar-los alguns consells més, com què fer si mai es troben en un incendi. Després, tots els infants han pujat en una ambulància i han vist de primera mà com funcionen els aparells que porten.

De moment, aquests són alguns dels primers passos destinats a reduir l’alarmant nombre de morts infantils provocades pels accidents. Entre els nadons és de 4,55 per cada 100.000, i no es redueix gaire fins als infants d’entre 5 i 9 anys, que passen a tenir una taxa de 2,81. Torna a pujar la mortalitat quan mirem els adolescents, que pugen la taxa fins a 3.

A més a més, per cada nen que mor a causa d’un accident, 64 més són ingressats en un hospital i 3.500 requereixen atenció sanitària.