carreres mes demandades 2023

Més de 100 professors de la UB han signat una carta adreçada al rector de la UB per, entre d’altres, demanar el cessament cautelar del vicerector, Jordi Matas, després de les acusacions d’assetjament sexualment d’una alumna. Així ho ha publicat elDiario.es i ho ha pogut confirmar betevé, que també ha parlat amb dos dels signants, que expliquen que la missiva és fruit de l’enuig per la “inacció” de la universitat.

En la carta, a més, demanen que es faci una investigació independent sobre els fets denunciats per l’estudiant i que es revisin els procediments d’avaluació dels casos d’assetjament.

Depurar responsabilitats

Álvaro Choi, professor d’economia de la UB, ha explicat a betevé que “cal depurar responsabilitats” i que per això és necessari que es constitueixi una comissió d’investigació independent. De la mateixa opinió és François Cohen, també professor d’economia de la mateixa universitat, qui assegura que “els fets denunciats són molt greus” i que “cal una posició clara del rectorat”.

Choi mostra perplexitat davant del silenci de la facultat ja que “ni el rector ni la responsable d’Igualtat han dit absolutament res” i assegura que “cada dia que passa és pitjor”. A més, assegura que “és incoherent” que no hi hagi cap pronunciament per part de la universitat.

Aquest professor d’economia fa un símil amb el “cas Rubiales” assegurant que la institució no diu res mentre hi ha mobilitzacions estudiantils i cada vegada “hi ha més pressió contra el vicerector, Jordi Matas”. I és del parer que la universitat “espera que passi la tempesta” amb les vacances de Nadal pel mig.

Els casos d’assetjament afecten també el professorat

Tant l’Assemblea de Lletres de la UB com el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) han retret aquests dies que el professorat “encobreix els casos d’assetjament”. Álvaro Choi desmenteix que això sigui així i la carta enviada al rector n’és una prova.

També recalca que “hi ha molta preocupació entre el professorat” i que si es depuren responsabilitats servirà perquè en el futur “les estudiants puguin sentir-se segures a l’hora de denunciar casos d’assetjament”.