Actualment 1.384 persones dormen als carrers de Barcelona, un 12 % més que fa un any. Es tracta de la xifra més alta registrada mai per Arrels Fundació fruit del recompte que els seus voluntaris van fer dimecres passat a la nit.

Segons l’entitat, es tracta d’una xifra de mínims perquè, per primera vegada s’ha realitzat a l’hivern, i les condicions meteorològiques han fet que moltes persones sense sostre s’hagin tapat per protegir-se. Això podria haver fet que algunes persones passessin desapercebudes.

Més sensesostre a Sarrià – Sant Gervasi, Gràcia i Sant Andreu

Els 510 voluntaris que que han participat en el recompte d’enguany han recorregut els 73 barris de la ciutat. Ciutat Vella i l’Eixample continuen sent els dos districtes on han trobat més persones vivint al ras. Des d’Arrels destaquen l’increment de persones que dormen al carrer als districtes més allunyats del centre de la ciutat, com Sarrià – Sant Gervasi, Gràcia i Sant Andreu.

Desemparament que va a més

Ferran Busquets, director d’Arrels, assegura que “la situació està anant a pitjor” per l’encadenament de crisis que arrosseguen pobresa i que clarament el que s’està fent “és insuficient”. Segons ell, el sensellarisme és estructural i cal anar a les causes del problema.

Encoratjo la ciutadania a establir contacte amb les persones sense sostre”
Ferran Busquets, director d’Arrels Fundació

Busquets creu que s’ha de solucionar el problema amb més habitatge i permetent que les persones que estan en una situació irregular “puguin desenvolupar les seves vides aquí”.

Crida a la població a establir contacte amb les persones sense llar

El responsable d’Arrels recorda que les persones sense sostre tenen una salut emocional dèbil ja que el trauma de viure al carrer és important, diu. Per aquest motiu encoratja la ciutadania a establir contacte amb els sensellar “amb respecte i prudència” i “saludar-los, parlar-hi o, fins i tot, oferir-los un cafè”.