(ACN/Redacció) El conseller de Salut, Manel Balcells, ha respost a les crítiques al nou model de pediatria anunciat per la conselleria i ha remarcat que servirà per “millorar els serveis”. “No retallem res”, ha sentenciat Balcells durant la sessió de control al govern. El conseller ha remarcat que ara s’agruparà els pediatres en equips i que “això no vol dir que deixin de fer la seva tasca als CAP”. En aquesta línia, ha subratllat que en alguns punts on fins ara no hi havia atenció ara hi haurà una infermera pediàtrica.

Balcells respon a l’oposició

Balcells ha respost així a les crítiques tant de partits de l’oposició com la CUP i els comuns com d’entitats socials i els ha garantit que la modificació permetrà “millorar l’atenció pediàtrica”. “Ara distribuïm les feines, incrementem la qualitat, millorem l’equitat, intensifiquem l’atenció i, a més, donem un servei telefònic nou d’atenció a través de Salut Respon Pediàtric, que donarà la possibilitat de complementar aquesta atenció“, ha exposat.

El Departament de Salut va anunciar aquest dilluns que té previst desplegar al llarg del 2024 un nou model d’atenció pediàtrica basat en 79 equips territorials (ETAP). Aquests equips, amb una direcció pròpia, estaran formats per entre vuit i 15 pediatres i vuit i 15 infermeres pediàtriques, a més d’altres especialistes en atenció als infants i adolescents. S’ubicaran dins dels centres d’atenció primària (CAP) o en altres espais i els desplaçaments per arribar-hi no han de superar els 30 minuts amb mitjans de transport habitual.