El 28 de setembre se celebra el Dia Internacional per la Despenalització de l'Avortament. Una jornada que cada any els col·lectius femenistes aprofiten per reivindicar el dret a les dones a decidir sobre el seu cos. Avui però a la concentració davant la delegació del govern s'hi han sumat altres entitats, sindicats i persones anònimes davant l'anunci del Govern del PP de reformar la Llei de Salut Sexual i Reproductiva, que diuen suposarà un greu retrocés en els drets de les dones. BETLEM CAÑIZAR, portaveu de la Campanya pel Dret a l'Avortament "Estem en un risc molt greu, una amenaça molt seriosa de d'un retrocés impressionant que ens posaria a la cua d'Europa." JAVIER MEDINA "Trobo que és indecent que amb tots els problemes que tenim actualment tornem una altra vegada a crear problemes que ja haurien d'estar superats." ESTHER SÁEZ "I ara el que no podem fer és permetre que s'acabi aquesta opcionalitat que és un dret i una llibertat." Des d'Iniciativa, Ricard Gomà s'ha sumat a aquesta defensa dels drets de les dones i ha criticat el govern municipal. RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "Ens hauria agradat molt que avui aquí hi hagués estat la regidora de dones de l'Ajuntament de Barcelona, avui la senyora Francina Vila hauria d'estar aquí al costat de les dones." En la concentració hi han participat centenars de persones que després han iniciat una marxa pels carrers del centre de la ciutat. Al llarg de la manifestació s'han sentit clams a favor dels drets de les dones i contra el PP. El recorregut ha finalitzat a la plaça de Sant Jaume amb la lectura d'un manifest. A banda de la manifestació a Barcelona també s'han fet concentracions a diferents delegacions del govern i seus del Partit Popular a altres ciutats de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià.

La mobilització de Barcelona ha començat a les 18 h davant de la Delegació del Govern al carrer de Mallorca. Després han iniciat una manifestació pels carrers del centre de la ciutat. En la marxa hi han participat unes 1.300 persones, segons les xifres de la Guàrdia Urbana. Els manifestants s’han desplaçat sota el lema “Jo decideixo, jo desobeeixo” pel carrer de Mallorca, EL passeig de Gràcia i la Rambla fins arribar a la plaça de Sant Jaume.

Durant tot el recorregut, que ha tingut un caràcter festiu, s’han sentit clams i consignes en contra de la penalització de l’avortament i del govern del Partit Popular i a favor dels drets de les dones. La protesta ha finalitzat a la plaça de Sant Jaume amb la lectura d’un manifest a càrrec de Gemma Lienas.

Arran de l’anunci del govern central de reformar la Llei de Salut Sexual i Reproductiva aprovada l’any 2010, aquesta setmana, la Campanya pel Dret a l’Avortament Lliure i Gratuït ha presentat una proposta per a la defensa dels drets sexuals i reproductius (DSiR) a Catalunya. Consideren que amb la reforma de la llei, el govern del Partit Popular està fent un retrocés en el paper que tenen ara les dones per decidir si volen tirar endavant l’embaràs o no. Amb la proposta presentada a tots els partits polítics amb representació parlamentària, demanen al Parlament de Catalunya i al Govern de Catalunya que s’hi comprometin amb un posicionament clar en defensa dels Drets Sexuals i Reproductius de les dones.