En dissabte les màquines descansen, però les obres ja han començat. Ho demostren la senyalització excepcional, la parada de bus anul·lada i aquest tram de carrer on ja es comença a veure el nou paviment. Aquí s'han eliminat els parterres que obstaculitzaven el pas dels vianants i s'hi crearà una rampa per accedir a l'interior d'illa. Amb aquesta remodelació es vol facilitar la mobilitat en un carrer amb molt pendent. La segona actuació que preveu el projecte és l'obertura del carrer de les Diligències per connectar-lo amb el carrer del Mig de Can Clos. Una proposta que no ha agradat a molts veïns del barri. De fet alguns balcons s'han omplert de pancartes, en contra, del que els veïns han batejat com "la carretera". Una remodelació que obligarà a enderrocar aquesta fruiteria. ROCIO PEDROL "A nosotros no nos interesa que haya aquí una carretera, primero porque no queremos ser salida del barrio. No queremos tampoco que pase una carretera por el barrio cuando este es un barrio, que estamos acostumbrados a ir a nuestro aire." DANIEL FERNÁNDEZ, membre de l'AV de Can Clos "Y pensamos que es más peligroso que útil, sobretodo para la gente que tenemos hijos. El resto de actuaciones como son el mejorar la accesibilidad para las personas con movilidad reducida, nos parece bien." Segons l'Ajuntament aquesta intervenció resoldrà la problemàtica que genera un carrer sense sortida. JORDI MARTÍ, regidor de Sants-Montjuïc "És una intervenció molt important que el que farà és millorar la mobilitat entre els carrers del barri, que té una estructura difícil, de blocs de pisos, zones enjardinades, inconnexes i poc endreçades." La plaça Alta també es reurbanitzarà. S'hi plantarà nou arbrat, se'n renovarà el paviment i s'hi col·locaran jocs infantils. Les tres actuacions suposen una inversió d'un milió sis-cents mil euros.

La remodelació de Can Clos s’emmarca dins el projecte de la Llei de barris per als veïnats de la Vinya, Can Clos i Plus Ultra. Suposa una inversió d’1,6 milions d’euros.

La primera actuació és la urbanització de la vorera del carrer de la Pedrera del Mussol per millorar-ne l’accessibilitat. En aquesta via ja han començat els treballs per retirar sis parterreres que dificulten el pas dels vianants i s’hi ha començat a col·locar el nou paviment. També s’han eliminat unes escales que hi havia a la part central i que seran substituïdes per una rampa.

Obertura del carrer de les Diligències

El segon punt del projecte és obrir el carrer de les Diligències per conectar-lo amb el carrer del Mig de Can Clos. Una mesura que, per a l’Ajuntament, ha d’eliminar la problemàtica que genera un carrer sense sortida. El Districte també considera que permetrà urbanitzar i consolidar una zona perimetral que, actualment, presenta un aspecte residual amb defectes al sanejament.

En canvi alguns veïns consideren que és un error perquè perdran part de la plaça Alta, un establiment comercial i que, a més a més, convertirà aquesta zona en una sortida del barri i n’augmentarà el trànsit rodat. Per mostrar el rebuig a aquesta obertura del carrer, han penjat pancartes als balcons.

La tercera i darrera actuació que preveu el projecte és la remodelació de la plaça Alta de Can Clos per donar-hi continuïtat amb la plaça del Mig. S’hi col·locarà paviment tou i dur, se’n renovaran els jocs infantils i s’hi plantarà nou arbrat.