(ACN) CCOO denuncia un increment de la inseguretat en els aparcaments públics de Barcelona. El sindicat ha explicat que darrerament es va produir una nova agressió a un treballador. La víctima –que pertanyia a una empresa externa de neteja a l’aparcament municipal del Fòrumva ser colpejada i arrossegada pel terra. “Afortunadament, unes persones van presenciar els fets i van anar a socórrer-la per impedir el que podia haver acabat en tragèdia”, assenyala el sindicat, que també insta l’Ajuntament de Barcelona i la direcció de B:SM a prendre mesures urgents. CCOO exigeix a l’empresa que actuï amb “responsabilitat” i garanteixi la seguretat dels usuaris, així com de tots els treballadors.

Més diàfans i amb més serveis: així seran els pàrquings B:SM del futur
Els aparcaments de B:SM esdevindran un pol de mobilitat, amb punts de càrrega elèctrica, espais per a bicis o consignes de paqueteria

Un aparcament sense vigilància

“És incomprensible que un aparcament municipal com el Fòrum, el més gran de B:SM, estigui permanentment sense vigilància de seguretat, ni personal de l’aparcament”, denuncia, “la setmana passada, les instal·lacions van estar 48 hores sense llum i els abonats van haver d’aparcar els vehicles en completa foscor, amb el perill d’agressió, accidents i inseguretat que això comporta”. El sindicat també lamenta que de forma habitual es produeixen “robatoris d’automòbils”.

Rebenten els vidres d’almenys una quinzena de cotxes a l’aparcament del Parc del Fòrum
Els treballadors de l’aparcament asseguren que ha estat un atac vandàlic i no s’ha produït cap robatori

Per això, CCOO demana la compareixença del responsable de seguretat de B:SM per donar explicacions. “Aquesta direcció, amb el seu silenci, reafirma el poc que li importa la integritat de les persones treballadores i usuàries, i la seva seguretat”. També denuncia que “fa temps que denunciem el deteriorament i l’abandonament dels aparcaments i la preocupant falta de personal i els problemes de càrrega de treball i seguretat”.