La situació meteorològica de les darreres hores, amb increment d’incidències per les ratxes de vent a la ciutat, ha fet que l’Ajuntament de Barcelona hagi activat aquest dimarts al matí el Pla d’actuació d’emergència municipal per ventades a la ciutat en fase d’alerta. Tots els parcs i jardins s’han tancat de forma preventiva. A les 17:50h s’ha desactivat l’alerta però els parcs de la ciutat no s’han reobert degut a l’horari de tancament. Parcs i Jardins procedirà a la seva obertura dimecres al matí.

Durant aquest episodi de ventades els Bombers de Barcelona han realitzat 39 serveis, la majoria relacionats amb arbrat. Les zones més afectades han estat els districtes d’Horta-Guinardó, Gràcia i l’Eixample.

El zoo tampoc obre

El mal temps també ha obligat a suspendre l’activitat al Zoo de Barcelona, que aquest dimarts no ha obert portes. Els responsables de la instal·lació ho han fet públic a través de les xarxes socials.

Ratxes de fins a 70 km/h

Protecció Civil de la Generalitat va activar aquest dilluns el pla Ventcat en fase d’alerta a bona part de Catalunya amb l’arribada de la borrasca Denise. La previsió del Meteocat ja va avançar que les ratxes podien superar els 70 km/h en diverses comarques de Catalunya, també a Barcelona.

La borrasca Denise durà vent i mala mar a Barcelona i reactivarà la nevada als Pirineus
Aquest dilluns s’ha posat nom a la nova depressió, que relleva la Claudio

Avís per mala mar a Barcelona

Els efectes de la borrasca també es noten al litoral amb el mal estat de la mar. És possible que les onades superin els 2,5 m d’altura aquest matí de dimarts.

Recomanacions de prevenció i autoprotecció

Davant la previsió de ventades, Protecció Civil recomana informar-se de les condicions meteorològiques previstes i mantenir-se informat a través dels mitjans de comunicació. També recomanen tenir en compte una sèrie de consells a per les persones que es trobin a casa i a l’aire lliure.

A casa, cal tancar i assegurar portes i finestres, abaixar les persianes i recollir els tendals. També es recomana retirar testos i objectes de finestres i balcons que puguin caure al carrer i provocar una accident.

Risc per vent a Barcelona: els consells de Protecció Civil davant les ventades

També cal tenir cura dels vehicles que estiguin aparcats al carrer perquè el vent pot fer caure les motos o algun element de mobiliari urbà.

Per acabar, al carrer és preferible allunyar-se de cornises, murs i arbres. També recomanen prendre precaucions davant d’edificis en construcció, bastides i grues, i també davant d’estructures en mal estat. També cal extremar les precaucions en qualsevol activitat a l’aire lliure.