L’augment de l’ús d’armes blanques a Barcelona ha posat en alerta els responsables de seguretat de la ciutat, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana. En una entrevista al programa ‘Cafè d’idees’, de TVE, l’intendent major de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, ha assegurat que des de gener s’han comissat 1.720 armes blanques i objectes contundents —barres de ferro i estris que es poden fer servir com a armes punxants— a la ciutat.

La xifra suposa un 70 % més que el 2019. Una mostra, segons Velázquez, de “la tasca preventiva” que estan fent els cossos policials. En aquest sentit, creu que les pales detectores de la Guàrdia Urbana seran de molta utilitat.

VÍDEO | Així funcionen les pales que la Guàrdia Urbana fa servir per detectar armes blanques
Aquest dispositiu ajuda els agents a detectar la presència d’elements metàl·lics que es poguessin fer servir com a arma

“Sembla que només passin coses a Barcelona”

Velázquez ha afirmat que “Barcelona és una ciutat segura” i lamenta que, a vegades, la seguretat es faci servir com a arma política. “Sembla que només passin coses a Barcelona”, ha afirmat, en relació amb “determinats titulars” que es publiquen. Velázquez ha recordat que els fets delictius han baixat, tot i que, “com a totes les grans ciutats”, hi ha qüestions per resoldre.

160 comissos d’heroïna

Sobre la situació de la droga al Raval, el responsable de la Guàrdia Urbana ha explicat que en els últims 30 dies la policia ha intensificat les accions i que s’han fet 160 comissos, especialment d’heroïna. Velázquez reconeix que és una droga que torna a circular, tot i que “no estem en els índex dels anys 80”. Ha explicat que representa “una petita part”, que està “concentrada al centre de la ciutat”.

La sala Baluard reivindica la seva tasca enmig del debat pel repunt de la droga al Raval
El personal que treballa al CAS de Drassanes en defensa la utilitat, que va més enllà d’oferir un espai segur de consum de substàncies

Pel que fa als patinets elèctrics, l’intendent major ha explicat que des de principis d’any la Guàrdia Urbana ha posat un miler de denúncies. Reconeix que el conductor de patinet “és un conductor a qui li costa obeir” i que moltes vegades les sancions no són suficients.