Els detinguts haurien participat en 10 robatoris amb força i un amb violència i intimidació. A finals de juliol i després d’haver realitzat diverses identificacions i controls policials, es va iniciar la investigació d’un grup de persones de nacionalitat peruana que podrien estar realitzant diferents robatoris a l’àrea metropolitana. Aquesta investigació va permetre la identificació de sis persones de nacionalitat peruana que es dedicaven de forma habitual a realitzar robatoris amb força a domicilis.

Les detencions es van precipitar en tenir coneixement que la persona que actuava com a responsable del grup tenia avançades les negociacions amb un sicari per encarregar l’homicidi d’una persona al Perú per 3.000 dòlars i evitar així la transferència dels diners i la mort d’una persona.

Les detencions de tres membres del grup es van fer moments després d’haver realitzat un robatori en un domicili de Sarrià-Sant Gervasi. Se’n van recuperar tots els objectes sostrets i poc després es va detenir una treballadora domèstica del mateix immoble, per haver-los facilitat la informació i les claus per accedir a l’habitatge. Els tres homes van ingressar a la presó i la dona va quedar en llibertat en càrrecs.

Posteriorment, es van fer dues detencions més quan els presumptes lladres es disposaven a cometre un robatori amb violència i intimidació en un establiment comercial del districte de Sant Martí. En aquesta ocasió comptaven també amb l’ajut d’una treballadora de l’establiment. Els dos homes van ingressar a la presó i la dona va quedar, també, en llibertat en càrrecs.