Un arbre de cinc metres d’alçària ha caigut a Barcelona aquest dilluns a la tarda. Ha estat tot just davant l’Escola Jujol, situada al carrer de la Riera de Sant Miquel, al districte de Gràcia, a les 17.20 h. Tot i l’hora, en plena sortida de classes, la caiguda de l’arbre, una mèlia, no ha fet cap ferit. Segons els testimonis, que han alertat del fet, “s’ha sentit un cruixit i hem vist com queia l’arbre. Només hem pensat: ‘Que no agafi cap nen’“. Parcs i Jardins es farà càrrec de la retirada de l’exemplar caigut.

cau arbre Riera Sant Miquel

És el segon incident relacionat amb arbres en pocs dies. Divendres va caure un altre arbre també just davant d’una escola, la dels Jesuïtes de Sant Gervasi. Va passar just quan sortien els alumnes del centre, al carrer de l’Avenir, número 19. En aquest cas tampoc ningú hi va resultar ferit.

Tot el contrari que la caiguda d’una palmera al Raval, fa unes setmanes, que va acabar amb la vida d’una jove de 20 anys. Arran d’aquest incident, es va engegar una comprovació i tala de palmeres de la ciutat que podrien caure.

Almenys cinc arbres caiguts des de l’agost  

Aquest ha estat el cinquè arbre que cau a la ciutat en les darreres setmanes. El primer va ser el 30 d’agost al carrer del Comte Borrell, a Sant Antoni. L’exemplar va caure sobre part del mobiliari urbà de la superilla, al damunt d’un banc, sense provocar ferits.  

Quatre dies després un segon arbre va caure al passeig de Gràcia, també sense fer ferits. La mateixa tarda hi va haver un segon ensurt al parc de la Ciutadella: unes branques d’un arbre van caure sobre una dona de 39 anys, que va acabar ferida lleu. Per últim, el passat divendres va caure una branca de grans dimensions sobre un cotxe al carrer de l’Avenir, també davant d’una escola.