Un arbre s’ha desplomat al carrer del Comte Borrell, a Sant Antoni, la matinada d’aquest dimecres. L’incident s’ha produït al número 55 i els Bombers de Barcelona han rebut l’avís a les set del matí. Segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona, l’incident no ha provocat ferits. L’exemplar ha caigut sobre part del mobiliari urbà de la superilla, en concret sobre un banc, que ha quedat malmès.

En una imatge de Google Maps del passat mes de març s’aprecia que el lledoner tenia el tronc buit.

Els tècnics del Departament d’Arbrat de Parcs i Jardins estan treballant en la retirada d’aquest arbre (Celtis australis). A banda, també han talat un segon lledoner ubicat al número 48 del mateix carrer del Comte Borrell per precaució perquè tenia una inclinació massa pronunciada. El carrer s’ha tallat mentre s’efectuaven aquests treballs al llarg del matí.

La informació ha estat avançada per SER Catalunya.

arbre caigut Comte Borrell

Un fong, una de les causes de la caiguda

Segons han explicat els tècnics del Departament d’Arbrat de Parcs i Jardins, el lledoner ha caigut per la suma de diversos factors. El primer tot, la presència d’un fong que havia atacat aquest exemplar. A banda, l’estrès hídric per la sequera pot haver provocat que l’exemplar hagi perdut flexibilitat.

Un fong havia atacat el tronc del lledoner que ha caigut

A banda, els tècnics també analitzaran el segon exemplar que han talat, en aquest cas, perquè l’arbre tenia una inclinació massa pronunciada, i això també suposa un risc. El protocol fixa que quan el tronc té un 15 % d’inclinació és millor retirar-lo.

arbre talat prevenció
El lledoner que han talat per una inclinació excessiva del tronc

Un altre arbre es desploma al Jardí del Tenor Masini

Aquest dimecres al vespre també es va desplomar un arbre al Jardí del Tenor Masini, al barri de Sants. Per tant, en menys de 24 hores han caigut dos arbres a Barcelona.

La caiguda ha generat malestar en els veïns que denuncien el mal estat en què estan els jardins i en demanen una remodelació urgent, així com la del carrer Tenor Masini.

Un tercer arbre caigut a la Marina pocs dies abans

També a la carretera del Prat, al barri de la Marina, fa pocs dies va caure un altre arbre que va quedar arrencat de soca-rel. En aquest cas l’arbre es va precipitar damunt d’un vehicle que estava aparcat al carrer.