Sorollosa cassolada aquest vespre davant la seu de la Comissió Europea. Més d'un centenar de persones han respost així a la contundent acció policial de les forces de Macedònia ahir al camp d'Idomeni que va causar uns 300 ferits. La plataforma Stop Mare Mortum considera que és vergonyosa i intolerable i invoca els drets humans per recordar a Europa el seu deure de concedir-los l'asil. BEATRIU GUARRO, portaveu Stop Mare Mortum "Ara els drets humans vol dir disparar a persones indefenses que l'únic que estan fent és buscar un futur millor. A Europa hauria de caure-li la cara de vergonya." La cassolada ha acabat tallant el trànsit al tronc central del passeig de Gràcia, on els vehicles que han quedat atrapats han hagut de fer mitja volta. Stop Mare Mortum promet seguir amb les mobilitzacions per exigir dignitat i humanitat a les institucions europees.

La seu de la Comissió Europea, al passeig de Gràcia, sovint passa desapercebuda. No llueix cartells ni logotips, només una bandera comunitària que indica que és una delegació europea, però no crida l’atenció. Aquest dilluns la plataforma Stop Mare Mortum s’ha encarregat de donar-la a conèixer, però per un motiu gens amable: hi ha convocat una sorollosa cassolada dirigida a les institucions europees per la mala gestió de la crisi dels refugiats.

Aquesta vegada la plataforma ha volgut expressar el rebuig ciutadà a la violència exercida aquest diumenge per la policia macedònia al camp d’Idomeni quan un grup de refugiats intentava travessar la frontera cap a Macedònia. El resultat: uns 300 ferits, segons Metges sense Fronteres.

Per Stop Mare Mortum és una acció absolutament “vergonyosa” i intolerable i recorden que, segons la carta dels drets humans, el deure d’Europa és concedir l’asil i acollir els refugiats de guerra en lloc de rebre’ls amb més violència, que és precisament del que fugen.

Fa uns dies Stop Mare Mortum ja va fer una altra cassolada just davant la seu del PP, per haver contribuït a la política migratòria europea signant l’acord de la Unió Europea amb Turquia, i asseguren que les mobilitzacions continuaran per seguir exigint dignitat i humanitat a les institucions.