Josep Lluiís Trapero

, comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, s’ha referit al cas d’Ester Quintana durant el seu parlament en el Dia de les Esquadres. Ha dit que dóna “tot el suport a la justícia“, però què cal preservar la presumpció d’innocència.

Les declaracions les ha fet durant l’acte de celebració del Dia de les Esquadres, en què s’han condecorat 169 membres del cos amb medalla per diverses actuacions meritòries i per la seva trajectòria professional. També s’ha premiat amb una placa commemorativa la feina de la Divisió de Policia Científica i de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sant Martí.

Trapero ha dit que aquest any ha estat “un any molt intens i que s’ha fet molta feina i molt bona“. En aquest sentit s’ha referit als actes duts a terme pel cos de Mossos d’Esquadra contra el gihadisme, contra la violència masclista i les actuacions en què han hagut d’actuar en molts accidents de trànsit. També ha felicitat els agents per la feina de seguretat que es va fer durant el Mobile World Congress i en les tasques d’investigació d’una xarxa contra el trànsit de drogues i en què van treballar conjuntament amb la policia d’Hongria.

Pel que fa als deures per al proper any, afirma que treballaran contra els robatoris a domicilis, els accidents de trànsit i els delictes sexuals.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha presidit l’homenatge, que enguany ha atorgat un global de 235 medalles i cinc plaques commemoratives a membres del cos de Mossos d’Esquadra (CME), a altres cossos policials, a la judicatura i a la societat civil en reconeixement a actuacions meritòries.