El Palau del Cinema és un exemple dels edificis buits que hi ha a la via Laietana. Fa uns 15 anys que està tancat i els comerciants denuncien que no és l'únic espai en desús. Per això, exigeixen reformes que en revitalitzin el comerç. JOSEP BRAMÓN, dependent de llibreria "La gent quan creua, molts baixen a la vorera i si senten molts de pitos dels autubosos que els avisen que 'al tanto'." Tant els veïns com els botiguers denuncien que la via s'ha desgradat en els últims anys i que la remodelació, que comptabilitzen en 6 i 8 milions d'euros, és imprescindible. XAVIER GONZÁLEZ, president de l'Associació de Comerciants Via Laietana "És ridícul quan s'està parlant de remodelacions de 100 i 150 milions d'euros i que a part de les grans obres i grans infrastructures, que això no ho seria, ja és la única via, la oblidada, pendent de fer-li algo." Fa dos mesos van demanar reunir-se amb el govern municipal per parlar-ne, però diuen que, de moment, no els ha contestat ningú. Segons ells, per al govern de Colau, la reforma de la via Laietana no és un prioritat.

Amb aquesta rehabilitació, que calculen que costaria entre sis i vuit milions d’euros, volen convertir la via Laietana en l’eix cívic de Ciutat Vella i aturar-ne, diuen, la degradació. Així ho van demanar, també, en un manifest fet públic a inicis de març. Ara denuncien que fa dos mesos que reclamen una reunió amb el govern municipal que encara no ha arribat.

Per la seva banda, la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, va afirmar aquest gener la predisposició del govern municipal a “encarrilar” la reforma de la via durant el present mandat i resoldre les problemàtiques del trànsit de l’eix viari. En una entrevista a BTV aquest gener, Pin va apostar per recuperar els estudis previs fets sobre la reforma i “iniciar un procés amb els veïns al llarg del mandat”.