El cop de vent més fort que s’ha enregistrat a l’estació meteorològica de BTV ha estat de 54,7 quilòmetres per hora, el dia 16 de gener, quan va bufar garbí. De fet, el vent del sud-oest va predominar durant la segona quinzena del mes, mentre que durant la primera quinzena va imposar-se el mestral, el vent del nord-oest, i ho va fer amb cops fluixos.

La previsió per als propers dies també ens marca el vent com a clar protagonista del proper cap de setmana. Amb aquest sentit el Servei Meteorològic de Catalunya alerta de la possibilitat de ratxes màximes que podran superar els 90 quilòmetres hores. A Barcelona, el vent podria bufar amb cops puntualment forts, propers als 70 quilòmetres hora.

No es recomana, doncs, viatjar a la muntanya, perquè el risc d’allaus serà molt elevat. A més, el torb –el vent que aixeca la neu i minva notòriament la visibilitat- també serà un perill.

Alguns dels perills de la ciutat seran els testos de moltes terrasses i balcons, els tendals i les motos. També el mar es preveu que estarà alterat.

L’arribada d’aquesta pertorbació, que enviarà molt vent fred de component nord, concidirà amb la festivitat de la Candelera. Segons la dita popular, “Si la Candelera riu, el fred és viu; si la Candelera plora, el fred és fora”. En el cas de la Candelera d’enguany, no es descarta que, a Barcelona hi plogui durant les primeres hores de dissabte, de manera que es pot deduir que el fred d’hivern pot estar a punt d’acabar-se.