SALVADOR ESTEVE, president de la Diputació "Al contrari del que ha sortit als mitjans, avui no s'ha produït cap trencament del pacte. Ni avui es produirà. Se n'està parlant i imminentment direm l'acord al qual hem arribat." PERE NAVARRO, primer secretari del PSC "Fa molt temps que si creuen en el que diuen, aquest trencament que insisteixo encara no s'ha produït, hauria d'haver passat." JORDI PORTABELLA, diputat d'ERC a la Diputació "Sembla que el govern de CiU pensa més en governar en minoria, però nosaltres creiem que seria més encertat que hi hagués aquest govern d'ampli espectre."

Salvador Esteve ha reiterat un cop acabada la sessió d’aquest migdia a la Diputació que “l’acord CiU-PP avui es manté, demà ja es veurà”. El president ha explicat que la decisió s’està debatent al si del partit i no ha volgut concretar si CiU es planteja un govern en minoria a la Diputació. “No està decidit del tot”, ha afegit Esteve.

El primer secretari del PSC i també diputat, Pere Navarro, ha dit que si finalment hi ha ruptura “arriba tard” després del distanciament de CiU i el PP arran del debat sobiranista. Des d’ERC, el diputat Jordi Portabella ha lamentat que CiU pretengui governar en minoria a la Diputació i s’ha mostrat partidari d’un govern “d’ampli espectre”.

En la sessió d’aquest migdia, el Ple de la Diputació ha aprovat la mateixa declaració de sobirania que es va votar al Parlament la setmana passada. Els grups de CiU, ICV-EUiA i ERC hi han donat suport i el PSC i el PP hi han votat en contra.