Foto: Bernat Vilaró (ACN)

(ACN) El president de la Generalitat, Pere Aragonès, convocarà els grups del Parlament per abordar els “resultats dolents” de l’Informe PISA, buscar “consens i estabilitat”, i impulsar “canvis valents” en l’educació. Així ho ha anunciat durant el ple d’aquest dimecres a la tarda al Parlament, després de demanar la paraula, just abans de l’inici de la sessió de control.

Aragonès ha insistit que els partits han de ser “exigents” amb el govern i ha afirmat que assumeix “tota la responsabilitat” de l’Informe PISA: “Però volem fer-ho conjuntament, no per diluir la responsabilitat política sinó perquè els resultats seran millors, més estables i consolidats en el temps”. El president ha instat els grups a fer “política educativa” en comptes de “partidisme”.

L’educació, una prioritat de govern

Aragonès ha reiterat que l’educació no és només una “prioritat” del Departament d’Educació o de la seva consellera, Anna Simó, sinó de tot el govern i seva com a president. El cap de l’executiu ha afegit que està “convençut” que és la prioritat també del conjunt de la cambra.

Aragonès ha reivindicat els compromisos i acords del ple monogràfic sobre la situació de l’educació i el sistema educatiu, fet al Parlament abans de l’estiu. I ha subratllat que aquell “consens” ha de servir per “posar-se a treballar”.

La partida d’Educació creixerà més que la de la resta de departaments

Pere Aragonès ha anunciat durant la sessió de control d’aquest dimecres que el pressupost del Departament d’Educació creixerà per sobre la mitjana de la resta d’àrees. El president afirma que Educació és una de les “prioritats” i que els futurs comptes també permetran un creixement “important” de la despesa.