Els Mossos d’Esquadra busquen els autors del robatori a un turista d’un rellotge de luxe de la marca Richard Mille, valorat en 500.000 euros, al passeig de Gràcia aquest divendres, 8 de desembre, poc després de les quatre de la tarda, segons avança el diari ‘El País’ i ha pogut confirmar betevé.

Segons expliquen els Mossos d’Esquadra, els lladres treballaven en parella. Després d’una vigilància pels comerços de luxe del passeig, van localitzar la víctima. Un d’ells va sostreure el rellotge al turista d’una estrebada i li va passar al còmplice, que va fugir del lloc dels fets en un patinet elèctric. Tot i que agents dels Mossos van intentar seguir els lladres en el moment del robatori, no van aconseguir atrapar-los. A hores d’ara els fets estan sota investigació i la policia catalana busca tant la joia com els autors del furt.

El grup Titani ha registrat un augment dels furts de rellotges de luxe aquest estiu

Els Mossos d’Esquadra van crear l’any passat el grup Titani, que està especialitzat en robatoris de rellotges de luxe a Barcelona. Segons aquestes dades policials, s’ha registrat un augment dels robatoris aquest estiu a la ciutat. Entre el maig i el juliol, la unitat ha fet un total de 59 detencions a rellotgers a la capital catalana. La xifra s’incrementa notablement si s’hi afegeixen els arrestos del Grup de Delinqüència Urbana de Barcelona, de manera que s’enfila fins als 94.

Enguany la policia ha detectat un canvi en el perfil dels autors dels robatoris, ja que apunten que han proliferat els multireincidents que actuen pel seu compte i contacten amb grups criminals per fer la receptació.