Els Mossos d’Esquadra han carregat aquest dijous contra els manifestants que intentaven accedir a l’acte de l’associació S’ha Acabat a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Un centenar de persones s’han aplegat a la plaça Cívica i han intentat trencar el cordó policial que s’havia situat a l’entrada del cinema, on estava prevista la xerrada de l’entitat unionista.

Els joves han llançat contra els Mossos pots de fum de colors, i els agents han carregat contra ells pràcticament a cegues, ja que estaven situats al túnel que dona accés a l’auditori, que s’ha omplert de fum. Els manifestants han cridat consignes com “Fora feixistes dels nostres barris”. El vídeo s’ha compartit a les xarxes socials.

Cs, PP, VOX i SCC assisteixen a l’acte

L’entitat S’ha Acabat havia organitzat un acte aquest dijous al matí “En defensa de la llibertat”. Una convocatòria que ha rebut el suport de grups polítics constitucionalistes amb representació al Parlament. Han donat suport a l’entitat Carlos Carrizosa i Martín Blanco (de Ciutadans), Antonio Gallego (de VOX) i Josep Bou (president del Grup Municipal del Partit Popular a Barcelona), que ha defensat la convocatòria de l’entitat unionista a Twitter.

A l’acte, que s’ha acabat celebrant amb normalitat, també ha s’hi ha acostat Fernando Sánchez Costa (de Societat Civil Catalana).

No és la primera vegada que es viuen moments de tensió a la UAB arran d’un acte d’aquesta mateixa entitat. El 6 d’octubre, desenes de joves van escridassar els estudiants de S’ha Acabat al punt informatiu que havien instal·lat a la plaça Cívica per captar socis. Van acabar, de fet, malmetent la carpa. Aleshores no s’hi va registrar cap ferit.