La Policia Nacional ha detingut els “membres més violents” dels Boixos Nois, segons ha informat el cos. Són 14 persones a qui s’atribueixen diversos delictes greus, entre els quals contra la salut pública, d’explotació per a la prostitució o de tinença d’armes. Set dels arrestats ja han ingressat a la presó.

Segons la policia, els detinguts lideraven una “organització criminal extremament violenta” que cometia diversos tipus de delictes. En destaquen el tràfic de drogues, la prostitució coactiva i la importació de medicaments il·legals. En l’àmbit concret de la prostitució, la policia ha concretat que s’ha desarticulat un pis destinat a l’explotació sexual de dones.

Armes, drogues i 300.000 € en efectiu

En el marc de la investigació s’han escorcollat 18 domicilis, en què s’han trobat deu armes de foc i armes blanques, drogues com cocaïna, haixix o marihuana, i material supremacista. En l’àmbit econòmic s’han decomissat més de 300.000 euros en efectiu, també s’han bloquejat més de 20 comptes bancaris i s’han embargat tres habitatges i 27 vehicles.

Amb aquestes activitats delictives, finançaven les seves activitats que, segons la policia, se centraven a assistir a esdeveniments musicals i esportius per difondre-hi “odi, hostilitat i violència envers altres col·lectius vulnerables i antagònics”. La investigació es va iniciar el primer trimestre del 2020, després que es detectés que el grup actuava com una “organització criminal jeràrquica i disciplinada” que exercia una “gran violència” contra organitzacions o grups amb qui es disputaven les zones d’actuació.

Aquesta no és la primera operació policial que afecta presumptes membres dels Boixos Nois i que els vincula amb suposats tràfic de drogues. A començaments de mes es van detenir una dotzena de persones per aquest motiu. També es relaciona persones del col·lectiu amb aldarulls abans o després de partits de futbol, com la baralla amb ultres del València.