Cárnicas gráficas‘ amplia la col·lecció de papers d’embolicar de les carnisseries de la ciutat que va iniciar el dissenyador gràfic de Typerepublic Andreu Balius a principi dels anys 90.

El 2009 es va publicar part de la col·lecció de Balius en una edició de només vuit pàgines, en DIN-A5. Aquest mes de febrer Adicciones Porquesí i Typerepublic han editat ‘Cárnicas gráficas’, amb 208 pàgines, una doble portada feta amb paper de carnisseria i una edició molt més elaborada. La presentació d’aquest treball es va fer al Mercat de la Gran Via i va tenir el suport del vicepresident del Gremi de Carnissers i Xarcuters de Barcelona, Vicenç Mor.

El llibre agrupa els estils gràfics de les il·lustracions de les carnisseries en funció de la temàtica i la composició. En total s’hi poden trobar més de 500 papers de carnisseria bàsicament de la ciutat de Barcelona, encara que també n’hi ha algun d’altres localitats. El llibre també conté set contes curts relacionats amb el món de la carn, il·lustrats per diferents artistes. La part gràfica està publicada amb tinta vermella i la part dels relats il·lustrats està publicada amb tinta negra.

Adicciones Porquesí és un col·lectiu d’autoedició de petites obres artístiques o literaries i Typerepublic és una fundació tipogràfica independent que es dedica al disseny i la distribució de fonts digitals. El resultat dels treballs que publiquen no tenen ànim de lucre i el cost de les publicacions està destinat en un 90% a pagar la impressió i en un 10% a cobrir el cost dels enviaments, que es fan via correu postal. ‘Cárnicas gráficas’ es pot adquirir a través de Verkami per 16 euros.