El flamant conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha dit que el departament està estudiant mesures que incloguin la possible retirada de les polèmiques bales de goma, una decisió que es prendrà amb una certa celeritat, ha dit, perquè és conscient del clima social que s’ha generat, sobretot arran del cas Ester Quintana.

Segons Espadaler, s’ha començat a plantejar un possible canvi de model, “amb un únic límit -ha afirmat-, que és el de continuar garantint, i així ho farem, l’ordre públic, perquè això és allò que se’ns ha encomanat”. I ha afegit que és possible deixar d’utilitzar les pilotes de goma sempre que es corregeixen abans “altres aspectes” i es facin “altres plantejaments”. El conseller ha dit que s’avançaran també als resultats de la comissió parlamentària tot i que els tindran en compte, però que tot i això no esperen arribar a conclusions de manera immediata.

Dia de citacions als jutjats

El jutge ha citat com a testimoni una dona que estava filmant per a una televisió de Gràcia just a la zona en què Ester Quintana va perdre la visió d’un ull durant la vaga general del 14 de novembre. La periodista ha entregat al magistrat els originals de la gravació feta poc després de les nou del vespre aquell dia entre el carrer de Casp i la Gran Via de les Corts Catalanes, i en què se senten dos trets i després imatges de la dona amb la cara tapada. La. Els especialistes determinaran mitjançant el so si es tracta de trets de salva, tal com ha sostingut fins ara Interior, o si bé es va disparar algun projectil, com defensa Ester Quintana.

L’altre testimoni ha estat l’infermer de l’Hospital de Sant Pau que va atendre Quintana. L’home ha dit al jutge que la ferida no tenia restes de vidre ni cap altre material clavat a l’ull, i que, en canvi, sí que podria tractar-se d’un impacte de goma.

El jutge ha demanat un informe pericial que podria donar pistes decisives sobre l’objecte que va impactar en l’ull de la dona. També ha demanat a la Divisió d’Assumptes Interns dels Mossos d’Esquadra un informe sobre el moviment de tres furgonetes entre les 20 i les 21 h del 14-N, i que expliquin si és possible determinar on es trobaven exactament en el moment en què es van parar a la confluència de la Gran Via amb el passeig de Gràcia.