Aquest mur apuntalat des que fa un mes hi va aparèixer una esquerda posa de manifest una realitat que els veïns del turó de la Font de la Guatlla fa temps que denuncien. JOSEF CARAF, veí "Que lo reformen, que lo arreglen, que arreglen les calles, que se preocupen de dejarlo limpio." Els carrers i els habitatges del turó es degraden mentre, de moment, el PERI de l'Ajuntament que ha de convertir el lloc en una zona verda roman aturat. Una trentena de famílies que hi viuen estan pendents de ser reallotjades. Les seves cases estan afectades per un procés d'expropiació. Això fa que molts es resisteixin a arreglar-les. En José n'és un cas. JOSÉ CEREZO, veí "Son pisos muy antiguos, mucha humedad, mucho calor en verano, fatal. Arreglar el piso cuesta 30.000 euros. No vas a pedir un préstamo al banco cuando en dos o tres años pueden tirarlo." L'Eudosia, en canvi, cansada d'esperar el reallotjament, va decidir reformar casa seva. Diu que no tenia alternativa. EUDOSIA VARELA, veïna "Al final no me ha quedado otra para poder vivir como mínimo humanamente porque esto era peor que una choza. Entonces claro, la hemos reformado para poder tener un poco de calidad de vida." Per tot plegat els veïns reclamen que se sanegi la zona i s'hi millorin els serveis. CARLES RODRÍGUEZ, Consell de Barri de la Font de la Guatlla "Mentre no s'acabi el PERI, almenys que tinguin això decentment perquè aquí hi viu gent. No és una cosa lúdica, no, aquí hi viuen persones." Avui, en una reunió amb responsables de l'Ajuntament els veïns, segons asseguren, han obtingut el compromís del consistori de fer una sèrie d'obres menors per acondicionar el turó. La llista d'aquestes actuacions l'elaboraran els mateixos veïns.

L’estat del turó de la Font de la Guatlla és un dels temes prioritaris per a la Comissió de Seguiment del Consell de Barri de la Font de la Guatlla. Un dels membres del consell, Carles Rodríguez, explica que han demanat a l’Ajuntament que se sanegi el turó i es mantingui en bones condicions mentre no es tira endavant el PERI.

Aquest dilluns, en una reunió amb responsables de l’Ajuntament, els veïns, segons expliquen, han obtingut el compromís del consistori de fer una sèrie d’obres menors per condicionar el turó. La llista d’aquestes actuacions l’elaboraran els mateixos veïns.