Carles Mundó al Judici del Procés

L’exconseller de Justícia Carles Mundó s’ha mostrat contundent en les seves respostes al fiscal durant el judici del procés. Assegura que la Generalitat no va pagar el referèndum. En ser preguntat pel ministeri públic sobre com es va finançar, ha respost: “Sé segura una cosa: no es va finançar amb diners públics”, i ha afegit que “i si no es fa fer amb diner públic, com que no hi ha tres alternatives possibles, doncs es va finançar amb diners privats”. Tot i això, ha dit que en desconeix els detalls i que no sap com van arribar ni les urnes ni les paperetes als col·legis electorals.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”EN DIRECTE: Judici del procés” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/judici-proces-directe/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Mundó també ha assegurat “no existeix per part de Justícia cap despesa que es pugui imputar al referèndum“. En aquest sentit, ha remarcat que tots els certificats que acrediten que el referèndum no va comportar despesa “es corresponen amb la realitat”.

La convocatòria del referèndum, un acte polític

Com a signant de la convocatòria del referèndum, Carles Mundó ha estat interrogat pel significat del text i el motiu pel qual el van rubricar tots els consellers del govern. Mundó ha dit que estaven “absolutament convençuts” que no cometien cap delicte i que van firmar-lo tots “per emfatitzar el caràcter polític d’aquest moment”. Tot i això, ha insistit en què “que hi hagués o no les firmes de tots els consellers no afegia ni treia valor jurídic a aquest fet”.

Assegura que va complir amb el TC

L’exconseller de Justícia ha afirmat que va atendre “tots els requeriments” que li van arribar, i ha dit que “no he realitzat, en l’àmbit de les meves competències, cap acte, cap resolució, cap disposició per a incomplir aquests requeriments”. En resposta a una intervenció del fiscal, ha etzibat: “Vostè dona per fet que s’han incomplert i jo tinc una a opinió no diferent, sinó contrària”.

Mundó ha respost les preguntes de la fiscalia i de l’Advocacia de l’Estat, però no les de Vox. Tot i això, només ha contestat les que ha considerat que tenien a veure amb la seva acusació concreta: malversació de fons públics i desobediència.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”ÚLTIMES NOTÍCIES: Judici presos polítics” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/judici-presos-politics/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;border-radius: 5px !important;}” el_id=”caixa-negra”][/vc_column][/vc_row]