El partit ha començat amb un joc molt igualat entre el Barça i el PSV Eindhoven. Tots dos conjunts han arribat a l’àrea rival i han gaudit de diverses ocasions, això sí, les més clares han estat de l’equip blaugrana. El més perillós ha estat una rematada de cap de Sergi Roberto i un xut llunyà del de Reus, que han anat dirigits entre els tres pals però que el porter Zoet ha atrapat sense dificultat.

Un Messi magistral obre la llauna

A la mitja hora de partit tot ha canviat, una falta sobre Dembélé a la frontal de l’àrea, ha estat llançada de forma magistral per Leo Messi. La pilota ha entrat per l’escaire esquerre de la porteria de Zoet i el Barça ha fet el primer. Amb aquest avantatge mínim s’ha anat al descans.

La segona part ha començat amb un PSV més agressiu, mentre que els de Valverde han seguit arribant a la porteria de l’equip entrenat per Van Bommel. Les arribades del PSV a l’àrea de Ter Stegen han estat a còpia de contraatacs però no prou efectius. El Barça en canvi ha tingut diverses opcions d’ampliar el marcador, una falta llançada de nou per Messi que ha anat fora per poc i una pilota que Luis Suárez ha enviat al travesser.

Ousmane Dembélé desencalla el partit

Però el segon finalment ha arribat del tercer davanter, Ousmane Dembélé, que ha rebut a la línia de tres quarts, ha marxat de dos jugadors rivals i amb una cursa potent i un xut col·locat des de la frontal ha marcat el segon. El tercer no ha trigat gaire a arribar, un mal rebuig de la defensa holandesa li ha caigut a Rakitic, que ha fet una molt bona passada a Messi, que de primeres ha fet el tercer. Tot seguit Samuel Umtiti ha vist la segona groga en frenar un contraatac del PSV i ha deixat els blaugrana amb deu jugadors. El Barça amb un jugador menys ha seguit creant perill i al minut 87 Leo Messi ha fet el hat-trick, i ha deixat el 4 a 0 definitiu en el marcador.