Antoni Méndez considera que el debat sobre el 3+2 s’hauria de centrar en  l’estructuració dels cicles de formació, però que “s’ha contaminat d’un altre debat, l’econòmic, sobre el preu de les taxes i dels diferents graus”, que a Catalunya són molt més elevades que les d’altres comunitats autònomes. Per la seva banda, Margarita Arboix creu que la Generalitat hauria de reconsiderar el cost que té avui en dia per a una família enviar el seu fill a estudiar a la universitat, ja que “només la matrícula a Catalunya és dues i tres vegades superior a la de la resta de l’estat”. La candidatura d’Arboix demana al govern català que rebaixi el preu del crèdit i que sigui el mateix per al grau i per al postgrau. Els dos candidats han expressat a BTV la necessitat d’augmentar el finançament públic per a la universitat, seguint l’exemple d’altres països com França, Itàlia o Portugal.

Pel que fa a les prioritats de les seves candidatures, Antoni Méndez ha destacat, a més de la reestructuració dels graus, la retenció del talent a través de la promoció acadèmica del personal, i el replantejament del model d’universitat de cara al futur, aprofitant que d’aquí a dos anys la UAB celebrarà els seus 50 anys.

Per la seva banda, Margarita Arboix ha dit que les prioritats de la seva candidatura són l’estabilització dels contractes en precari del professorat i del personal d’administració, i posar fi a les retallades dels últims anys. Segons Arboix,”l’Autònoma ha passat de 350 milions a 290 milions d’euros de pressupost i això afecta la qualitat de la docència”.

Els perfils dels candidats

Marga Arboix és llicenciada en ciències biològiques per la Universitat de Barcelona i doctora per la Universitat Autònoma de Barcelona. Es va incorporar a la UAB el 1976 al Departament de Farmacologia de la Facultat de Medicina. El 1985 passa a desenvolupar la docència en els estudis de veterinària. Desenvolupa la carrera docent i investigadora a l’àrea de farmacologia i assoleix el nivell de catedràtica el 1993.

Antoni Méndez és catedràtic de física teòrica. Es va doctorar a la UAB l’any 1976. Ha estat vicedegà d’ordenació acadèmica i degà de la Facultat de Ciències, vicerector d’estudis i de qualitat i membre del Consell Social de la UAB, de la Comissió Acadèmica, i també de la Comissió per a la redacció del Projecte d’Estatuts de la UAB.