En aproximadament un mes s'ha convertit ja en tota una atracció per a turistes i barcelonins. "He vingut expressament per vuere-la...Aquestes cares tan maques, tan grans..Les trobo molt impactants, molt interessants." I els que hi viuen a prop, veïns, comerciants i restauradors, no volen que marxi. La Carmela de Jaume Plensa s'ha integrat perfectament en l'entorn. Tan és així que una veïna del carrer, la Mireia Udina, ha iniciat una campanya de recollida de signatures per aconseguir que l'escultura es quedi a la plaça. MIREIA UDINA, veïna: "No tenim una escultura d'aquesta embergadura, una cara d'aquestes que n'hi ha a Rio, a Yorkshire, a tot arreu. La Carmela ja és una veïna més del barri i no volem que marxi. De cap manera." I per aconseguir-ho a posat en marxa una petició al portal change.org. Quan tingui prou suports els enviarà a l'Ajuntament. De moment, ja compta amb força complicitats. GESAMÍ CATAFAU, Llibreria del Palau: "D'entrada és molt bonica, interacciona molt bé amb tot l'entorn i a més a més és útil perquè la gent s'hi asseu" PALOLA SARACHU, Creps Barcelona: "Tiene un gesto que inspira relajación, calma... Es mujer y femenina e inspira muchas cosas como relajación, calma..." De moment, l'Ajuntament no s'ha plantejat la possibilitat que l'escultura es quedi a la plaça de Lluís Millet. Segons l'ICUB és una decisió que s'hauria de prendre en el marc de la comissió d'Art Públic. No es descarta, però, que tard o d'hora s'acabi posant la qüestio a debat. Encara hi ha temps perquè així sigui. L'escultura s'estarà davant del Palau fins setembre.
La Mireia Udina és veïna del carrer de Sant Pere Més Alt. Només veure l’escultura de Plensa se’n va “enamorar” i, de seguida, va decidir que faria tot el possible per aconseguir que l’obra es quedés de manera permanent a la plaça de Lluís Millet. “No tenim una obra de Plensa d’aquesta envergadura a Barcelona i això no pot ser. Altres ciutats com Yorkshire o Rio de Janeiro en tenen”, explica Udina. L’obra, que forma part d’una exposició temporal del Palau de la Música, està previst que torni a mans de l’artista barceloní el 18 de setembre.
Per evitar-ho, la Mireia vol pressionar l’Ajuntament perquè adquireixi l’obra i la mantingui a la plaça. Ha iniciat una petició a Change.org perquè sigui així i ha buscat complicitats entre els comerciants i restauradors de la zona, que es plantegen, també, recollir signatures en paper. “És molt bonica, interacciona molt bé amb l’entorn i és útil perquè molta gent s’hi asseu a passar l’estona”, explica Gesamí Catafau, de la Llibreria del Palau, que es troba just al davant de l’escultura.
Una mica més lluny, al Creps Barcelona de la via Laietana, la Paola Sarachu, treballadora del local, explica que des que la van instal·lar treballa amb més alegria. La veu des del taulell de l’establiment. “M’ha enamorat. M’inspira relaxació i calma”, assegura.
De moment, l’Ajuntament no s’ha plantejat la possibilitat que l’escultura es quedi a la plaça de Lluís Millet. Segons l’ICUB, és una decisió que s’hauria de prendre en el marc de la Comissió d’Art Públic. No es descarta, però, que tard o d’hora s’acabi posant la qüestió a debat.